Om akupunktur

Akupunktur behøver ikke nogen stor præsentation. De fleste ved, at det er noget med at indsætte nåle i bestemte punktur på kroppen.
Akupunkturens historie går mere end 4000 år tilbage. Der er både i Kina og Sri Lanka fundet sikre tegn på, at man kendte akupunkturpunkterne 2000 år før vor tidsregning.

Akupunktur (lat.acur = nål og punctura = stik) er i dag genstand for stigende interesse, en interesse der for 20 år siden var utænkelig i medicinske fagkredse. Denne interesse hænger sammen med metodens anvendelse, som analgesi (smertestillende) ved mange lidelser. Akupunktur er derfor velegnet til alle lidelser, hvor der er smerte.

WHO (Verdenssundhedsorganisationen under FN) har udarbejdet en liste over lidelser, hvor akupunktur er velegnet. Herfra kan bl.a. nævnes: Alle former for smerter, gigtsygdomme i led og muskler, hovedpine og migræne, rygsmerter, ansigtssmerter, frossen skulder, tennisalbue, menstruationsproblemer, mavelidelser, bihulebetændelse, højt blodtryk, eksem, høfeber, kredsløbssygdomme, hormonelle forstyrrelser o.m.a.
Ved nålestik påvirker man livsenergien, som kineserne kalder Qi, for på denne måde at genoprette ubalancer i meridianernes energiforløb.
Vejen Akupunkturklinik

V/John Durup
Bogfinkevej 15
6600 Vejen

Find vej på krak.dk

Tlf.: 75 36 52 76
Mail: linda@
johndurup.dk